Met wie denk je dat je praat?

Goed communiceren met de werkvloer is een uitdaging.

 

Als communicatieprofessionals vergeten we vaak dat er een andere wereld is buiten de marketing– en PR-bubble. Er zijn technische mensen die hun dag doorbrengen met praktische, tastbare dingen. Mensen met verschillende prioriteiten, wiens realiteit niet in verschillende punten wordt onderscheiden.

Als het gaat om interne communicatie, moeten we ons afvragen of de inhoud die we produceren zo universeel mogelijk is als het zou kunnen of zou moeten zijn. Alleen omdat iets er als Woord goed uitziet, betekent dat nog niet dat het gewaardeerd wordt – of zelfs gelezen – door een laborant of een technicus op de werkvloer die een dienst van 10 uur heeft.

Het spreekt voor zich dat het niet eenvoudig is om te praten met mensen wier ervaringen en achtergronden verschillen van de onze. Dit zijn onze toptips voor het zo boeiend en relevant mogelijk maken van interne medewerkerscommunicatie voor een zo breed mogelijk publiek.

  1. Kom meteen ter zake.

Weersta de verleiding om af te dwalen door informatie te verstrekken die leuk klinkt, maar uiteindelijk niet essentieel is. Geestige woordspelingen en bloemrijke inleidingen kunnen het goed doen bij collega’s op de marketingafdeling, maar ze kunnen leiden tot verwarring en misverstanden.

Uiteindelijk komt het er op neer hoe je publiek wordt beïnvloed door wat er wordt gezegd. Denk: wat is de belangrijkste informatie die deze persoon moet horen? Begin daar mee.

  1. Geef context

Ga er tegelijkertijd niet van uit dat de persoon die zich bezighoudt met jouw inhoud, precies weet wat er in de C-suite speelt, of dat ze aandachtig de implementatie van de nieuwe marketingvisie hebben gevolgd.

Vermijd algemene uitspraken als “In overeenstemming met onze nieuwe bedrijfsontwikkelingsstrategie …” of “Vanwege het uitdagende economische klimaat …”.  Geef een goede verklaring: in het bijzonder, welk aspect van jouw strategie of de economie is de drijvende kracht achter deze beslissing?

  1. Gebruik meerdere kanalen

Ook is het verzenden van een e-mail naar iemand die de hele dag in een laboratorium of op de werkvloer doorbrengt, geen garantie dat het wordt gelezen. Overweeg om verschillende kanalen te gebruiken: brieven, informatieborden, vlogs, interactieve games of zelfs ouderwetse persoonlijke communicatie. Wat er ook voor nodig is om ervoor te zorgen dat het bericht doorkomt.

  1. Vermijd het fabriceren of verdraaien van informatie

Werkend in communicatie zijn we ingesteld om dingen geweldig te laten klinken, ook als dat niet zo is. Geef ons een ontslag of een teleurstellend kwartaalresultaat en we zullen onmiddellijk op zoek gaan naar een lichtpuntje. Dit kan werken in investeerdersrelaties, maar het helpt de medewerker niet wiens rol wordt beïnvloed. Probeer niet om nieuws “te verdraaien” of mensen te vertellen wat ze zouden moeten voelen.

  1. Houd het gewoon, eenvoudig

Niet iedereen heeft dezelfde educatieve achtergrond of culturele opvoeding. Om het interne bereik te maximaliseren, moet je jouw interne communicatie zo eenvoudig mogelijk houden, maar niet te simpel. En onthoud dat geen enkele boodschap eenvoudiger is dan wanneer het recht uit het hart komt, dus blijf, als je twijfelt, vrolijk en licht.

Bij Baxter Lawley houden veel van onze klanten zich bezig met productie, engineering, wetenschap en andere technische disciplines. Ons team van Engelse tekstschrijvers, werkt nauw samen met de interne communicatieteams van onze klanten om goed vervaardigde, en relevante informatie en inhoud te leveren aan werknemers overal ter wereld en in alle delen van hun organisatie. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen.

Meer tips & insights

By |augustus 23rd, 2018|Tips & insights|Reacties uitgeschakeld voor Met wie denk je dat je praat?

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top