This is your captain speaking

Effectieve communicatie begint met de senior managers in uw bedrijf …

In het tijdperk van CEO-activisme is het niet langer oké voor leiders om een rol achter de schermen te hebben, of buiten beeld aan de touwtjes te trekken. De leidinggevenden van vandaag moeten leidinggeven vanaf het front. Door zowel aan het interne als het externe publiek aan te geven dat ze hard werken om belangrijke kwesties aan te pakken. Als een leidinggevende zijn of haar ideeën niet goed kan communiceren, kan zijn of haar geloofwaardigheid – en die van hun organisatie – ernstig worden beschadigd.

Bij Baxter Lawley werken we samen met leidinggevenden uit allerlei verschillende branches – van luchtvaart en financiën tot fabrikanten van lakhars, landbouw-, en mobiliteitsbedrijven en daarbuiten – om hen te helpen effectief te communiceren. Hier zijn enkele van onze belangrijkste inzichten:

  1. Spreek altijd de authentieke waarheid.

Genoeg van deugdzame lorem ipsum blade-blah-blah signalering. Sterke leiders communiceren niet per se wat mensen willen horen – ze communiceren wat zij zien als de waarheid. Dus gebruik geen mooie woorden om mee te doen aan de laatste rage als het geen doel op zich is. Verwoord uw eigen gedachten, vind uw eigen stem, spreek uw eigen waarheid uit.

  1. Schakel millennials doelgericht in.

Meer en meer mensen, vooral jongere generaties, willen weten dat hun werk bijdraagt aan iets zinvols. Gebruik uw stem als leider om de plaats van uw bedrijf in een evoluerende wereld, en uw doel als organisatie te definiëren. Stap altijd in de schoenen van de ander bij het communiceren.

  1. Luister niet alleen – reageer.

Staat u sterk in uw schoenen om conflicten op te lossen en zorgen weg te nemen? Als het gaat om zaken afhandelen, moeten uitvoerende leiders de moeilijke vragen durven stellen, maar ze moeten ook empathisch zijn. U kunt uw eigen mening verdedigen terwijl u zich nog steeds bewust bent van de positie van de andere persoon.

  1. Doe het op een correcte manier.

Vergeet niet dat u niet alleen een bedrijf hoeft te leiden, maar dat u verschillende mensen en persoonlijkheden moet managen. Overweeg de manier waarop u met afzonderlijke afdelingen spreekt, let hierbij vooral op het gebruik van uw toon en cadans. U brengt bijvoorbeeld iets op een andere manier over naar de media dan naar een groep ingenieurs.

  1. Laat vakjargon achterwege.

Soms moet er technisch vakjargon gebruikt worden, maar meestal – is dat niet op dat moment. Het is belangrijk dat u herkenbaar en gemakkelijk te begrijpen bent, zelfs als u intern communiceert met collega’s die de vaktermen begrijpen en bekend zijn met de onderwerpen die u behandelt.

Van speeches tot artikelen met opinies over leiderschap en panelbriefings, goede bedrijfscommunicatie zal u en uw organisatie ver brengen. Bij Baxter Lawley kan ons team native-Engelse tekstschrijvers u helpen de juiste berichten op de juiste manier samen te stellen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen ondersteunen.

More tips & insights

By |mei 8th, 2019|Tips & insights|Reacties uitgeschakeld voor This is your captain speaking

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top