Voor overheidsinstanties gaat goede communicatie altijd over duidelijkheid. Er wordt vaak gezegd dat “onwetendheid van de wet niemand excuseert”, en precies daarom moet de wet – evenals het overheidsbeleid – voor iedereen toegankelijk zijn.

Voor overheidsinstanties gaat goede communicatie altijd over duidelijkheid. Er wordt vaak gezegd dat “onwetendheid van de wet niemand excuseert”, en precies daarom moet de wet – evenals het overheidsbeleid – voor iedereen toegankelijk zijn. Bovendien zien we vandaag over de hele wereld wat er gebeurt als regeringen worstelen om duidelijk te zijn tegenover het publiek over wat ze doen en waarom.

Bijna iedereen in de publieke sector moet duidelijk communiceren met een reeks belanghebbenden. Je werk moet op verschillende tijdstippen worden begrepen door relevante beroepsbeoefenaars zoals advocaten en accountants, maar ook door het grote publiek. En natuurlijk moet je ook worden begrepen door andere leden van de sector, zoals andere agentschappen en afdelingen of zelfs andere overheidsinstellingen. De zaken duidelijk en boeiend houden voor alle belanghebbenden is zelfs in het beste geval een uitdaging.

De juiste communicatieaanpak

Terwijl de woorden van iedereen die in het middelpunt van de publieke belangstelling staat nauwkeurig worden gevolgd, wordt niets zo intens onder de loep genomen als de publieke sector. Bijvoorbeeld, terwijl ‘natie’, ‘staat’ en ‘land’ lijken alsof ze grotendeels door elkaar kunnen worden gebruikt, zijn het allemaal totaal verschillende concepten en het niet gebruiken van het juiste woord kan rampzalig zijn.

Als native-Engelse copywriters adviseren we niet alleen welke alleen welke woorden er gebruikt moeten worden, maar we hebben ook een instinctief gevoel over hoe ze worden gebruikt. Dit betekent dat we ervoor kunnen zorgen dat jouw communicatie soepel en natuurlijk verloopt en precies dat zegt wat je wilt zeggen – waardoor je veel tijd, geld en moeite bespaart.

Duidelijkheid is belangrijk voor overheidsinstanties en departementen, maar net zo belangrijk voor bedrijven en instellingen met een grotendeels publieke focus. Een bank met klanten uit de publieke sector moet bijvoorbeeld transparant zijn vanwege de hoeveelheid belastinggeld die ze ontvangt. Evenzo moet een regionaal of nationaal belangrijke instelling met overheidsbelang duidelijk zijn tegen het publiek over wat ze doet en waarom.

Een deskundig team, gevestigd in Den Haag

Narrative Labs is gevestigd in Den Haag, een van de regeringszetels in Nederland en een belangrijk centrum voor internationaal recht en Europese samenwerking. Gevestigd in het Statenkwartier van de stad, zijn vooraanstaande organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof, Europol en Eurojust, de Hoge Commissaris van de VN voor Vluchtelingen onze buren. Ons copywriting- en vertaalteam voor de overheid werkt in deze inspirerende omgeving en heeft aanzienlijke ervaring en expertise op het gebied van overheidsactiviteiten en -communicatie.

Aan elk project wordt gewerkt door ten minste twee teamleden. Hierdoor wordt de kans dat fouten worden gemaakt of gemist verkleind. Ook wordt verzekerd dat het werk vanuit meerdere verschillende perspectieven wordt bekeken. Tot onze klanten behoren EU- en internationale instellingen zoals Eurojust en de Europese Centrale Bank, maar ook Nederlandse organisaties van wereldklasse, waaronder KLM, NWO, TNO, NWB Bank en Royal Schiphol Group.

Neem vandaag nog contact op met een lid van ons Engelse copywriting-team om te zien hoe onze wetenschappelijke schrijvers je kunnen ondersteunen.

More tips & insights

By |augustus 18th, 2020|Content in English|Reacties uitgeschakeld voor Schrijven en vertalen voor overheidsinstanties

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top