Het schrijven van technische teksten is een delicate mix van duidelijkheid en precisie. Bij Narrative Labs doen onze dat, zonder de essentie van wat je zegt te verliezen.

Het schrijven van technische teksten is een delicate mix van duidelijkheid en precisie. Bij Narrative Labs doen onze dat, zonder de essentie van wat je zegt te verliezen.

Wat maakt goed technisch schrijven geweldig?

Het is altijd een uitdaging om over complexe producten en concepten te schrijven. Dit geldt voornamelijk in de technologiesector, waar duidelijke communicatie kan worden ondermijnd door technisch taalgebruik en terminologie.

Proberen op te vallen in een wereld die verslaafd is aan snelle, gedetailleerde uitleg kan de uitdaging vergroten. Dit is in de meeste gevallen zo, of je nu cloud computing of software-as-a-service (SaaS) aanbiedt, of over de nieuwste baanbrekende blockchain- of AI-innovatie beschikt.

Goed technisch schrijven gaat over het vinden van de juiste balans. Om het begrijpelijk te maken, moet je het simpel houden en ervoor zorgen dat jouw ideeën en unieke verkoopargument niet verloren gaan bij de vertaling. Tegelijkertijd moet technologische inhoud boeiend zijn: jouw merk moet concurreren met bedrijven over de hele wereld voor de aandacht van de consument, van Silicon Valley tot Tech City in Londen.

Bij Narrative Labs weten onze technologie-copywriters hoe ze deze balans moeten vinden. Van technische witboeken over data-analyse of IT-beveiligingssystemen tot verkoop- en marketingbrochures en websiteteksten; wat jij ook nodig hebt, wij kunnen het.

Positionering

De technologiesector is een van de meest dynamische en concurrerende industrieën ter wereld. Bij Narrative Labs is het onze taak je te helpen jouw boodschap op de juiste manier te communiceren – om jouw bedrijf zichtbaarder te maken en jou als marktleider te positioneren. Onze ervaren schrijvers en redacteuren op het gebied van technologie kunnen ervoor zorgen dat jouw inhoud en website foutloos zijn en de juiste toon aanslaan om jouw merk vooruit te helpen. Wij zorgen ervoor dat je opvalt in het bewustzijn van de consumenten.

We kunnen ook een meer praktische benadering kiezen om jouw inhoud op de markt te brengen. Alles is met elkaar verbonden en we zullen gemakkelijk meerdere blogberichten en posts op sociale media leveren om meer bezoekers te trekken. Dit fungeert tevens als startpunt voor je meer technische inhoud, zoals witboeken.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Ons volledig native-Engelse copywriting-team in Den Haag heeft uitgebreide ervaring in technologische communicatie. We kunnen je ondersteunen, of je focus nu ligt op codering, softwareontwikkeling, hardware-engineering, IT-beheer, het Internet of Things, analyse, fintech, blockchain of een ander innovatief project.

Onze service bestaat uit het schrijven van technische witboeken, persberichten, blogs en posts op sociale media, herontwerpen en herschrijven van websites, toespraken en materiaal voor investeerdersrelaties. Tot onze technologieklanten behoren IMC Trading, Insightsoftware, Kahuna Managing Security, London Stock Exchange Group, CXO Software, ScanmarQED en nog vele anderen.

Neem vandaag nog contact op met een lid van ons Engelse copywriting-team om te zien hoe onze wetenschappelijke schrijvers je kunnen ondersteunen.

More tips & insights

By |september 7th, 2020|Content in English|Reacties uitgeschakeld voor Technologisch schrijven en vertalen

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top