Aangezien klimaatverandering een grotere impact op de wereld blijft hebben, is het belangrijker dan ooit dat bedrijven goede zakelijke burgers zijn en hun belanghebbenden laten zien dat ze het goed doen, door goed te doen.

Aangezien klimaatverandering een grotere impact op de wereld blijft hebben, is het belangrijker dan ooit dat bedrijven goede zakelijke burgers zijn en hun belanghebbenden laten zien dat ze het goed doen, door goed te doen.

Bij Narrative Labs in Den Haag helpt ons team van Engelse copywriters en vertalers bedrijven over de hele wereld bij het ontwikkelen en perfectioneren van hun communicatiestrategieën op het gebied van duurzaamheid. Met onze uitgebreide ervaring in MVO- en duurzaamheidscommunicatie, kun je erop rekenen dat wij jouw langetermijnvisie op het gebied van milieu op de juiste manier communiceren door middel van goedgeschreven Engelse inhoud en kwaliteitsvertalingen.

Duurzaamheidsrapportage

Een duurzaamheidsverslag schetst de bredere sociale, ecologische en economische impact die een bedrijf maakt van zijn activiteiten. Het is een kans om jouw waarden en jouw visie te communiceren over hoe je van plan bent jouw ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve impact te hebben op jouw gemeenschap en de samenleving in het algemeen. Effectieve duurzaamheidsrapportage is ook essentieel om transparant te zijn over jouw activiteiten en om vertrouwen op te bouwen bij belanghebbenden.

Veel bedrijven in Nederland publiceren hun duurzaamheidsrapporten en MVO-rapporten in het Nederlands, maar willen deze ook naar het Engels vertalen. Ze willen ervoor zorgen dat de rapporten gemakkelijk worden begrepen door een Engelssprekend publiek (investeerders in de Verenigde Staten bijvoorbeeld) zonder de essentie van hun boodschap te verliezen.

Als native-Engelse schrijvers kunnen we je helpen in elke fase van het traject, van vertalingen tot redactie en proeflezen. We zorgen ervoor dat het eindproduct esthetisch en glashelder is. Net als jouw duurzaamheidsvisie!

Schrijven over het milieu

Schrijven over het milieu vormt een belangrijk onderdeel van moderne bedrijfscommunicatie. Hoewel duurzaamheidsrapportage over het algemeen technischer is, willen bedrijven hun waarden toch communiceren met een breder, algemener lezerspubliek. Je wilt bijvoorbeeld:

 • Laten zien hoe je de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG’s – Sustainable Development Goals) ondersteunt
 • De voortgang in je emissiereductiedoelstellingen benadrukken
 • Communiceren hoe je de klimaatcrisis aanpakt
 • Een persbericht publiceren over een duurzaam initiatief dat je onderneemt of een nieuw milieuvriendelijk product
 • Sociale media of online berichten gebruiken om jouw waarden als bedrijf aan een breder publiek te laten zien

Het vinden van de juiste balans kan een uitdaging zijn voor elke marketing- of communicatiemanager. Je moet de kloof overbruggen tussen je lezers en de soms complexe klimaatwetenschap. En om de zaken nog ingewikkelder te maken, zal die kloof veranderen afhankelijk van de verschillende kenmerken van je lezers.

Als je dit goed doet, kan dit echter een aanzienlijk rendement op de investering opleveren door de groene reputatie van jouw bedrijf te versterken en jouw belanghebbenden duidelijk te maken wat je doet om de wereld te verbeteren. En dat is waar het om gaat: goed doen, doet goed. Bij Narrative Labs kun je ons aan het woord laten terwijl jij je concentreert op datgene waar jij goed in bent.

Andere diensten voor het schrijven over duurzaamheid

Hier zijn slechts enkele van de diensten die we verlenen aan onze klanten:

 • Duurzaamheidsrapportage
 • MVO-rapportage en strategiedocumenten
 • Schrijven over het milieu
 • Klimaatrespons bedrijven
 • Klimaatstrategie bedrijven
 • Rapportage over groene energie
 • Rapportage duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG’s)
 • Duurzame zakelijke communicatie

 

 

Neem vandaag nog contact op met een lid van ons Engelse copywriting-team om te zien hoe onze wetenschappelijke schrijvers je kunnen ondersteunen.

More tips & insights

By |september 10th, 2020|Content in English|Reacties uitgeschakeld voor Schrijven en vertalen over duurzaamheid

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top